Odpad to nie problem

To przyszłość pasz!

Jednym z kluczowych elementów projektu Fermenfeed jest wykorzystanie pieczywa, chipsów, wafli i innych pozakonsumpcyjnych produktów ubocznych jako cennych komponentów paszowych. Dzięki zastosowaniu fermentacji, projekt umożliwia ich bezpieczne, skuteczne i ekonomiczne zastosowanie w żywieniu trzody.

To nie tylko walka z marnotrawstwem – to krok w stronę gospodarki o obiegu zamkniętym i niezależności białkowej. Fermenfeed pokazuje, że nowoczesne pasze mogą powstawać z tego, co dotąd uznawaliśmy za odpad


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Fermenfeed - Innowacje w redukcji zużycia zbóż i importowanej śruty sojowej w żywieniu zwierząt
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.