Innowacje Fermenfeed

Fermentacja, cyfryzacja, organizacja

Projekt Fermenfeed wprowadził aż trzy ulepszone innowacje:

• Produktowa – nowe dokładnie przebadanych mieszanek paszowy ze zwiększonym udziałem odpadów z sektora rolno-spożywczego oraz fermentowanej poekstrakcyjnej śruty sojowej i rzepakowej

• Technologiczna – wykorzystania w żywieniu na sucho surowców wykorzystywanych dotychczas w żywieniu na mokro, w celu spopularyzowania ich w małych gospodarstwach

• Organizacyjna – łączącej najnowsze osiągnięcie rolnictwa precyzyjnego i Internet of Things w zakresie produkcji trzody chlewnej. Ma to na celu zweryfikowanie użyteczności tych narzędzi w układach doświadczalnych związanych z żywieniem zwierząt gospodarskich.

Jak pokazuje monitoring w chlewniach, nowe podejście przekłada się nie tylko na wzrost efektywności, ale też na lepsze planowanie i ocenę procesu żywienia dzięki cyfrowym narzędziom

Opublikowano

w

przez

Tagi:

Fermenfeed - Innowacje w redukcji zużycia zbóż i importowanej śruty sojowej w żywieniu zwierząt
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.