Dlaczego Fermenfeed? 

Nowe podejście do żywienia trzody chlewnej

W obliczu rosnących kosztów pasz i presji na ograniczenie importu śruty sojowej GMO, projekt Fermenfeed powstał jako odpowiedź na najważniejsze wyzwania sektora trzody chlewnej w Polsce. Celem jest stworzenie nowoczesnych mieszanek paszowych z wykorzystaniem produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego i fermentowanych komponentów, które nie tylko ograniczają koszty, ale również poprawiają efektywność żywienia oraz dobrostan zwierząt.
Współpraca gospodarstw rolnych z naukowcami SGGW i Agrowe pozwoliła na przetestowanie innowacji w warunkach rzeczywistej produkcji. To projekt oparty na praktyce i technologii – z myślą o przyszłości polskiego rolnictwa.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Fermenfeed - Innowacje w redukcji zużycia zbóż i importowanej śruty sojowej w żywieniu zwierząt
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.